— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Groenen haalden meeste stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen

© PhotoNews
| Na de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018: Olivier Deleuze, burgemeester van Watermaal-Bosvoorde, op het Partijbureau van Ecolo met Christos Doulkeridis, toekomstig burgemeester van Elsene.

Ecolo-Groen haalde het meest aantal stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Ze reven 102.378 stemmen binnen. Dat zijn er 731 meer dan de PS, die op twee staat. De socialisten kregen wel de meeste mandatarissen.

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 betekenden een ware groene golf in Brussel. De ecologisten, vaak in de tandemformatie Ecolo-Groen, braken zo goed als in elke gemeente door en haalden flinke winst. In Vorst en Elsene veroverden ze zelfs de burgemeesterssjerp.

Tel je alle groene stemmen samen, dan wordt de groene golf nog duidelijker. De groenen haalden het grootste aantal stemmen, 102.378 Brusselaars stemden op Ecolo of Groen. Dat berekende het studiebureau CRISP (Centre de recherche et d’information socio-politique), meldt de krant La Capitale.

De PS strandt op een zucht van de groenen. De Franstalige socialisten haalden 101.647 stemmen. De Franstalige liberalen van de MR staan op drie, met 95.544 stemmen.

De groenen haalden dan wel de meeste stemmen, de PS kreeg de meeste mandatarissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?