— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

PTB-PVDA komt op in zeven Brusselse gemeenten

© PhotoNews
| Dirk De Block, PVDA-PTB Sint-Jans-Molenbeek

PTB en PVDA stellen zich bij de lokale verkiezingen in oktober samen verkiesbaar in zeven Brusselse gemeenten. Met hun tweetalige lijsten willen de extreemlinksen de Brusselaars aanzetten tot actie. "Burgers moeten opnieuw vechten voor een betere gemeente."

logo Brussel Kiest 2018

PTB-PVDA telt twee verkozenen in het Brusselse Gewest. Axel Bernard zetelt in de gemeenteraad van Schaarbeek, Dirk De Block doet dat in Sint-Jans-Molenbeek. In beide gemeenten zullen zij opnieuw de gemeenschappelijke lijst trekken.

De partijen trekt ook in vijf nieuwe Brusselse gemeenten naar de kiezer. Dat zijn Brussel-Stad (met Mathilde El Bakri), Vorst (Stéphanie Koplowicz), Elsene (Caroline De Bock), Sint-Gillis (Loïc Fraiture) en Anderlecht (Giovanni Bordonaro).

Helft van Brusselse bevolking

"We komen van twee gemeenten in 2012. Nu stellen we ons verkiesbaar voor de helft van de Brusselse bevolking", zegt Dirk De Block aan BRUZZ. "Het zijn zeven gemeenten waar onze leden al actief bezig zijn op het werkterrein. En we stappen met nog meer goesting en ambitie naar de kiezer."

Participatie, dat is het kernwoord bij PTB-PVDA. "Het is ons doel om samen met de burgers en militanten zaken in beweging te doen brengen. Op die manier willen we op het beleid wegen. Betrokkenen willen we mee aan tafel krijgen, zodat ze mee kunnen beslissen en hun bezorgdheden rechtstreeks over kunnen maken aan de beleidsmakers", aldus De Block.

Naschoolse studiebegeleiding

Volgens het Molenbeekse gemeenteraadslid gaat het in de politiek vaak over zaken waar de gewone burger niet mee bezig is. "In Molenbeek ligt bijvoorbeeld het slaagpercentage voor scholieren 10 procent lager dan in de rest van Brussel. Dat baart ouders zorgen. Daarom ga ik me vol inzetten voor naschoolse studie- en huistakenbegeleiding."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?