RAPPORT hoofdredacteurs 1 BRUZZ ACTUA 1659

| Christophe Berti en Kristof Pitteurs, hoofdredacteurs van respectievelijk Le Soir en BRUZZ.

BRUZZ en Le Soir maken het rapport van de Brusselse regering

© BRUZZ
24/04/2019

Een rapport door zeventien journalisten, in twee talen, na een deliberatie van bijna vier uur, in consensus. Het is een primeur in het Brusselse medialandschap waar we erg fier op zijn. Het resultaat van overleg tussen de journalisten van Le Soir en BRUZZ.

logo Brussel Kiest 2019

Wie in Brussel woont, is eerst en vooral Brusselaar, ongeacht de taal die hij of zij spreekt. Dat blijkt ook als hij of zij naar de regering kijkt. De organisatie van het openbaar vervoer, de luchtkwaliteit, het onderhoud van de parken: de taal is geen factor van wezenlijk belang in de beoordeling van het beleid.

Nu de legislatuur op zijn laatste benen loopt, leek het ons dan ook logisch om een rapport te maken van de regering Vervoort II met Franstalige en Nederlandstalige journalisten samen.

Samen-naar-Brussel-kijken is meteen ook een test geworden voor de redacties van Le Soir en BRUZZ, waarbij De Standaard zich heeft aangesloten. Dit initiatief is een statement op zich. We zijn ons heel erg bewust van onze verantwoordelijkheid bij het opstellen van dit rapport over de Brusselse regering.

Het samenbrengen van de expertise en het inzicht van de verschillende media, in twee talen, verhoogt ons inziens de kwaliteit en de geloofwaardigheid van dit rapport. Afspreken deden we in de Koningsstraat, met de redacteurs die de laatste vijf jaar de Brusselse regering van dichtbij hebben gevolgd. Eerste opdracht: het regeerakkoord herlezen en nagaan wat gerealiseerd is.

Vervolgens bekijken hoe is omgegaan met wat niet voorzien kon worden: de aanslagen, de brokkeltunnels en het Samusocial-schandaal. Daarna zicht krijgen op de stedelijke visie die de ministers en staatssecretarissen uitdragen, binnen en buiten hun bevoegdheidsdomein.

En tot slot hun communicatietalent beoordelen. Niet alleen in de eigen taal en naar de pers toe, maar vooral naar de bevolking. Het resultaat leest u hier: een rapport door zeventien journalisten, in twee talen, na een deliberatie van bijna vier uur, in consensus. Het is een primeur in het Brusselse medialandschap waar we erg fier op zijn. Het resultaat van overleg tussen de journalisten van Le Soir en BRUZZ.

Kris Hendrickx, Danny Vileyn, Bettina Hubo, Steven Van Garsse, Laurent Vermeersch, Sara De Sloover, Vera Tylzanowski, Filip De Rycke, Bram Van Renterghem, Véronique Lamquin, Pascal Lorent, Michel De Muelenaere, Vanessa Lhuillier, Arthur Sente, Patrice Leprince, Bernard Demonty, Marjan Justaert

Het rapport van de regering

In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei maakte BRUZZ het rapport op van de Brusselse regering, de Vlaamse regering in Brusssel en van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Brussel Kiest 2019 , Le Soir

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni