| Alain Destexhe, Claude Moniquet en Sophie François.

Claude Moniquet aangeduid als voorzitter van 'Listes Destexhe'

© Belga
30/05/2019

Listes Destexhe heeft terrorisme-expert Claude Moniquet aangeduid als voorzitter en woordvoerder van de beweging, kondigde de partij donderdag aan.

Listes Destexhe werd opgericht door senator en Brussels parlementslid Alain Destexhe, die begin dit jaar opstapte bij MR om met zijn eigen partij deel te nemen aan de verkiezingen. Geen enkel lid raakte verkozen op 26 mei.

De regionale coördinatoren van Listes Destexhe kwamen dinsdagnamiddag samen in Brussel. Op voorstel van hun initiële leider Alain Destexhe besloten ze om de beweging een tijdelijk leiderschap te geven, zei de partij donderdag in een mededeling.

Moniquet werd "unaniem" aangeduid als voorzitter en woordvoerder. Hij zal worden bijgestaan door drie vicepresidenten (Pierre Vierendeels, Laurence Genot en Victoria de Vigneral) en provinciale coördinatoren, die volgende week zullen worden bevestigd. Samen vormen zij het directiecomité van de partij.

Destexhe bevestigde niet langer een operationele rol te willen spelen. Hij zal wel deelnemen aan de werkzaamheden van het directiecomité, maar dan als adviseur.

"Na overleg met de kandidaten en de militanten zal de beweging in de komende weken van naam veranderen en zal er een congres worden bijeengeroepen in het begin van het najaar, waarop leden van de beweging statuten kunnen aannemen, een programma kunnen goedkeuren en degenen kunnen aanwijzen die de beweging na deze overgangsperiode kunnen leiden", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Listes Destexhe , Claude Moniquet , Alain Destexhe

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni