Alain Destexhe kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 nog op voor de MR

| Alain Destexhe kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 nog op voor de MR.

Claude Moniquet trekt Destexhe-lijst in Brussel

ADD
© Belga
12/03/2019

De Franse Belg Claude Moniquet (62) wordt lijsttrekker in Brussel van de partij opgericht door Alain Destexhe. Moniquet heeft onder meer lange tijd voor de Franse inlichtingendienst gewerkt, en leidt nu de European Strategic Intelligence and Security Center (ESISC) vanuit Brussel.

Moniquet heeft een lange carrière achter de rug als reporter, hij schreef voor verschillende Franstalige dagbladen over internationale conflicten. Nadien werkte hij als agent voor de Franse inlichtingendienst. Momenteel staat hij aan het hoofd van de European Strategic Intelligence and Security Center (ESISC).

Bij het grote publiek staat Moniquet voornamelijk bekend omwille van zijn incoherente uitspraken over de huiszoekingen in maart 2016 in Vorst, toen de inlichtingendiensten Salah Abdeslam achterna zaten. In televisiestudio's zou hij verschillende, tegenstrijdige posities hebben ingenomen over de aanwezigheid van Abdeslam in Brussel en zijn betrokkenheid bij de verschillende terroristische aanslagen.

Als Moniquet het over Brussel heeft, dan is het vaak in termen van "slecht onderhouden publieke infrastructuren, eindeloze werven die van de mobiliteit in Brussel een nachtmerrie maken, en een gevorderde staat van verloedering van Brusselse musea, straten, of nog het justitiepaleis."

Alain Destexhe verliet de MR twee weken geleden om zijn eigen partij op te richten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni