— Brussel kiest

Brussels Parlement

Brusselse PS ontvangt woensdag vertegenwoordigers van andere partijen

© BRUZZ

De PS, aan Franstalige kant de grootste partij in het Brussels parlement, gaat woensdag vertegenwoordigers van andere partijen ontvangen voor inleidende gesprekken voor de vorming van een Brusselse regering.

Brussels minister-president Rudi Vervoort had eerder al laten verstaan dat hij een progressieve meerderheid wil vormen. Maar voorlopig kan hij nog niet zeggen met welke partijen hij het liefst wil samenwerken.

De PS is aan Franstalige kant de grootste fractie in het Brussels parlement gebleven, met 17 zetels (-4). Daarna volgen Ecolo met 15 zetels (+7), MR met 13 zetels (-5) en DéFI en PTB met elk 10 zetels (+6).

Voorts houdt cdH 6 over (-3) en doet DierAnimal haar intrede met één zetel. Aan Nederlandstalige kant is Groen de grootste fractie geworden met vier zetels (+1). Open Vld (-2), N-VA (-) en one.brussels-sp.a (-) tellen elk drie zetels, Vlaams Belang (-), CD&V (-1), Agora (+1) en PVDA (+1) elk één.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?