— Brussel kiest

Brussels Parlement

De Wolf (MR) wil ondanks verlies mee regeren

© PhotoNews
| Vincent De Wolf op weg naar het partijbureau van de MR op 27 mei 2019, de dag na de verkiezingen.

De MR is een van de grootste verliezers van de verkiezingen voor het Brussels Parlement, maar toch mogen de Franstalige liberalen aanspraak maken op regeringsdeelname. Dat zegt kopstuk Vincent De Wolf. "We zitten al vijftien jaar in de oppositie. Het is hoog tijd dat we meedoen."

Met een verlies van vijf zetels gaat de MR er het sterkst op achteruit in het Brussels Parlement. De liberalen vormen niet meer de tweede, maar de derde politieke familie in Brussel, na de PS en Ecolo. Toch zou het onterecht zijn om te zeggen dat de Franstalige liberalen daarom meteen naar de oppositiebanken moeten.

Dat herhaalt tweede op de MR-lijst en burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf aan RTBF. "Voor ons hadden ze een ramp voorspeld, maar het verlies valt beter mee dan verwacht", zegt De Wolf. Alhoewel de kans klein lijkt dat zijn partij mee zal besturen, is De Wolf hoopvol. Hij zei dat ook al aan BRUZZ op de verkiezingsavond zelf.

"Een regeringsdeelname zou democratisch legitiem zijn. We zitten al vijftien jaar in de oppositie. Het is hoog tijd dat we meedoen", aldus De Wolf nog, die iets meer dan 8.500 voorkeursstemmen kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?