— Brussel kiest

Brussels Parlement

Delva: 'Dankbaar voor twaalf boeiende jaren in het Brussels parlement'

© CD&V

Paul Delva verdwijnt na twaalf jaar als parlementslid voor CD&V uit het Brussels parlement. De slechte verkiezingsuitslag zorgt ervoor dat de christendemocraten enkel uittredend staatssecretaris Bianca Debaets naar het parlement sturen. Behalve Paul Delva haalde ook lijstduwer Brigitte Grouwels het niet.

"Het heeft niet mogen zijn", zegt Delva, die de CD&V-fractie leidde, maandag. "Het harde werk van Bianca Debaets en de ploeg volstond helaas niet om de kiezer te overtuigen. Toch overheerst een grote dankbaarheid voor de twaalf boeiende jaren die ik in het parlement mocht zetelen."

Net zoals in Vlaanderen gaan ook in Brussel de traditionele partijen achteruit. Open Vld verliest twee zetels in het Brussels parlement en One.brussels/SP.A van Pascal Smet gaat procentueel achteruit, maar behoudt zijn drie zetels. CD&V verliest uiteindelijk één zetel.

"Voor de partij in Brussel, de militanten en iedereen die gelooft in ons christendemocratisch verhaal breken moeilijke tijden aan met slechts één gekozene in het Brussels Parlement, en geen in het Vlaams Parlement," zegt Delva.

Jonge, aanstormende talenten zien hun elan gebroken. Ik voel met hen mee. En toch moeten we ons verbindende verhaal van de redelijkheid, het fatsoen en het moedige midden blijven verkondigen. Liefst met een megafoon. En met een blik op onze slogan van enkele jaren geleden : "Nooit opgeven". We will come back."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?