— Brussel kiest

Brussels Parlement

Eerste exitpolls uit Brussel: PS blijft de grootste

© PhotoNews
| De PS van Minister-President Rudi Vervoort (PS) triomfeert voorlopig in Brussel.

Bij een eerste exitpoll van RTL Info komt de PS als grootste uit de bus in Brussel met 19 procent. Ze moet wel 7 procent inleveren. Ecolo stijgt naar 16 procent, maar strijdt met de MR (16,5 procent) om de tweede plaats. Ook op federaal niveau tekenen die voorlopige tendensen zich af.

Het gaat om exitpolls, bevragingen die worden afgenomen aan de stemhokjes, en dus niet om eerste officiële uitslagen.

Op het Brusselse niveau leidt de PS de dans met 19 procent. Dat is ruim 6 procent minder dan in 2014, maar de partij blijft zo wel de grootste in Brussel. Daarna komt de MR met 16,5 procent (-7 procent) en Ecolo met 16 procent (+5,9 procent). Défi volgt met 14 procent, het CDH klopt af op 10 procent en de PTB volgt met 6,8 procent.

Het federaal niveau geeft een nagenoeg identiek beeld, met een score van 20,5 procent voor de PS. Ecolo en MR gaan ook hier nek aan nek met elk 18 procent, Défi volgt met 13 procent, CDH op 10,5 procent en PVDA op 8 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?