Alain Maron (Ecolo) in de onderzoekscommissie Samusocial

| Alain Maron (Ecolo) raakte vooral in het nieuws door het Samusocial-schandaal, dat hij mee aan het licht bracht.

Khattabi en Maron trekken Brusselse Ecolo-lijsten

TD
© BRUZZ
10/01/2019

Ecolo-co-voorzitster Zakia Khattabi wordt lijsttrekker voor de federale verkiezingen in Brussel, haar Brusselse collega Alain Maron trekt de gewestlijst. Alain Maron raakte in 2017 in het nieuws nadat hij de wanpraktijken bij de hulporganisatie Samusocial aan het licht bracht.

Dat Khattabi de federale lijst zou trekken, wisten we al in december, maar de keuze is nu ook door de Ecolo-leden bevestigd. Khattabi wil inzetten op het wij-gevoel, zoals ze in een interview met BRUZZ deze week zegt.

Een ander deel van die wij is Alain Maron uit Elsene. Hij is nu al Brussels parlementslid en trekt de gewestlijst. Maron (46) raakte bij het grote publiek beter bekend toen hij in 2017 het Samusocial-schandaal aan het licht bracht.

Beide politici willen het electorale succes van de gemeenteraadsverkiezingen verzilveren bij de gewestelijke en federale verkiezingen van mei. "Het gezicht van de hoofdstad is grondig veranderd sinds de tijd van de stichters van het gewest. De ecologisten verdedigen een Brusselse identiteit die mensen verenigt en verder kijkt dan enkel taal en cultuur," klinkt het in een mededeling.

De institutionele tweedeling tussen Nederlandstalig en Franstalig moet op de schop. "Onze instellingen moeten herdacht worden," klinkt het.

Huidig Kamerlid Gilles Vanden Burre staat op plaats twee op de kamerlijst, Brussels parlementslid Barbara Trachte krijgt de tweede plek op de gewestlijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019: Brussels parlement, Brussel Kiest 2019: Kamer, Zakia Khattabi, Alain Maron, gewestverkiezingen, federale verkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni