Ahmed Laaouej, lijsttrekker PS voor de kamer

| Ahmed Laaouej (PS)

Laaouej (PS): 'Als Open VLD blijft talmen, lijkt dat op een gijzeling'

© Belga
27/06/2019

Bij de PS is het geduld over de houding van Open VLD in de Brusselse regeringsvorming stilaan op. Dat heeft PS-Kamerlid (en Koekelbergs burgemeester) Ahmed Laaouej donderdag laten verstaan.

Open VLD ging eerder deze week plots op de rem staan in de Brusselse regeringsonderhandelingen. Net op het moment dat de gesprekken tussen PS, Ecolo, DéFI, Groen, One.Brussels en Open VLD van start zouden gaan, drukte die laatste partij de pauzeknop in.

De Vlaamse liberalen drongen aan op een gesprek met formateurs Rudi Vervoort (PS) en Elke Van den Brandt (Groen). Open VLD wil dat haar Franstalige zusterpartij MR mee aan boord genomen wordt. Maar bij PS lijkt men de houding van Open VLD wat beu.

"Er wordt getalmd. Ik geloof dat men een signaal wil geven aan de MR en misschien ook aan de N-VA, met wie ze in gesprek zijn op het Vlaamse niveau. Maar ik herinner er wel meteen aan dat de Franstaligen ook niet aan de Vlamingen in Brussel zeggen hoe ze hun coalitie moeten samenstellen. Dan verwacht ik ook niet dat de Vlamingen zeggen hoe de coalitie er langs Franstalige kant moet uitzien. Het zou goed zijn als de rede terugkeert bij Open VLD en dat ze het Brusselse gewest niet verlammen", zo zei Laaouej aan nieuwsplatform LN24.

"Als Open VLD volhardt, zal het getalm gaan lijken op een gijzeling", aldus Laaouej.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Politiek , Ahmed Laaouej , PS , Open VLD

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni