— Brussel kiest

Brussels Parlement

MR waarschuwt voor asymmetrische meerderheden

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De MR laakt de "haast" waarmee de PS onderhandelingen wil aanvatten met DéFI en Ecolo over de vorming van een bestuursmeerderheid in het Brusselse gewest. Volgens de Franstalige liberalen, die opnieuw op de oppositiebanken dreigen te belanden, zal de vorming van asymmetrische meerderheden op de verschillende bestuursniveaus een bron van conflicten zijn.

"De PS opent de deur naar asymmetrische meerderheden en conflicten, terwijl het net belangrijk is om samen te werken om de sociaaleconomische uitdagingen en klimaatuitdagingen aan te gaan, met name op vlak van mobiliteit", zo stellen de nationale en Brusselse voorzitters, Charles Michel en Didier Reynders, en fractieleider Françoise Schepmans.

"Brussel verdient een solide project, dat versterkte samenwerking met andere bestuursniveaus verdient, en coherente doelstellingen. Deze haast voegt problemen toe aan de problemen", zo lanceren de liberalen een oproep tot verantwoordelijkheidszin.

De MR vraagt ook meer transparantie. "Wat is het project dat als basis dient voor deze gesprekken?", vragen ze zich af. "De Brusselaars hebben het recht te weten wat de punten van overeenstemming zijn tussen de drie partijen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?