— Brussel kiest

Brussels Parlement

Ook N-VA trekt kaart van leefbare stad

Updated: 11-04-2019 - 17:34

Een bomenplan, openbaar vervoer zonder uitstoot en afgescheiden fietspaden. Het zijn de punten die, samen met de traditionele thema's van veiligheid en één gewest, helemaal bovenaan het N-VA-programma voor Brussel prijken. Daarmee trekt ook N-VA de kaart van de leefbare stad. “Ook verkeersveiligheid is onze topprioriteit.”

Donderdagmiddag gaven de Brusselse lijsttrekkers Cieltje Van Achter, Karl Vanlouwe, Elias Kartout en Assita Kanko tijdens de persconferentie van de N-VA elk toelichting bij enkele van de tien speerpunten die de leidraad voor het programma vormen.

Brussels parlementslid Cieltje Van Achter legt de nadruk op hoe N-VA van Brussel een leefbare stad wil maken. “Met ons bomenplan voorzien we elk plein van een bomenpartij. Bij elke heraanleg van straten of voetpaden trachten wij bomen aan te planten. Zo verhogen we niet alleen de luchtkwaliteit, maar wordt wonen in Brussel aangenamer,” aldus Van Achter.

“Ook verkeersveiligheid is onze topprioriteit", klinkt het. "Onze ambitie is absoluut duidelijk: nul verkeersdoden tegen 2050."

Door een antwoord te bieden op vraagstukken rond luchtkwaliteit en verkeersveiligheid – thema’s die al langer hoog op de politieke agenda staan – haakt ook de N-VA zich aan dat karretje vast.

Fusie

Daarnaast zet de N-VA ook in op de fusie van de negentien gemeentes en OCMW’s. “Die fusie is noodzakelijk voor een eenvoudigere besluitvorming,” klinkt het. “Domeinen zoals mobiliteit, netheid en wonen stoppen niet aan de gemeentegrenzen. “Door Brussel om te vormen tot één stadsgewest, doorbreken we de stilstand.”

Tot slot heeft de N-VA gewoontegetrouw ook aandacht voor een efficiënt veiligheidsbeleid. “De complexe organisatie van de zes politiezones staat een snel en krachtdadig optreden bij onverwachte gebeurtenissen in de weg. De fusie van de politiezones zou de politie zoveel efficiënter maken met behoud van een sterke lokale wijkwerking.”

cieltje van achter persconferentie N-VA
© AM/BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?