— Brussel kiest

Brussels Parlement

Schepen Ouriaghli (PS) verlaat Brussel-Stad voor Parlement

© PhotoNews
| Mohamed Ouriaghli (PS) was sinds oktober 2018 schepen van Huisvesting, Openbaar patrimonium en Gelijke kansen in Brussel-Stad.

Mohamed Ouriaghli (PS), sinds 2006 schepen in Brussel-Stad, zal zijn zitje in het Brussels Parlement opnemen. Omdat de Brusselse PS de integrale decumul toepast, gaat zijn schepenmandaat naar Khalid Zian, voorzitter van de Brusselse huisvestingsmaatschappij.

Het Brussels Parlement wordt dinsdag geïnstalleerd en dus drong een keuze zich op voor Ouriaghli, sinds oktober schepen van Huisvesting, Openbaar patrimonium en Gelijke kansen in Brussel-Stad. De Brusselse PS past immers de integrale decumul toe.

En dus ruimt Ouriaghli, die sinds 2009 zetelt in de Brusselse assemblee, plaats voor de voorzitter van de Logement Bruxellois, Khalid Zian. Die was de vorige legislatuur nog schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten. Zians installatie moet nog voorgelegd worden aan het schepencollege en de gemeenteraad.

Ben Hamou voor El Ktibi

Er zijn nog veranderingen op til, want vanaf september 2021 verdwijnt ook Ahmed El Ktibi uit het Brusselse college. De schepen van Burgerlijke stand, Bevolking en Internationale solidariteit speelt binnen dik twee jaar zijn mandaat door aan Nawal Ben Hamou.

"Een keuze voor verjonging. Nawal is één van de meest beloftevolle politici van de Brusselse PS", verklaart burgemeester Philippe Close (PS). Ben Hamou werd in 2014 als onbekende politica verkozen in de Kamer. Bij de verkiezingen van 26 mei raakte ze niet herkozen als volksvertegenwoordiger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?