— Brussel kiest

Brussels Parlement

Schepmans wil tram onder Ninoofsesteenweg

© Google
| De Ninoofsesteenweg

Als het van MR-lijsttrekker voor het Brussels Parlement Françoise Schepmans afhangt, komt er een ondergrondse tram onder de Ninoofsesteenweg. "Op die manier moeten we bovengronds plaats maken."

In een interview met La Dernière Heure licht Françoise Schepmans, MR-lijsttrekker voor het Brussels Parlement, haar prioriteiten voor de huidige verkiezingscampagne toe. "Mijn eerste prioriteit is de heraanleg van de Ninoofsesteenweg. Het verkeer op deze handelsas is dramatisch", zegt ze. "We moeten er een ondergrondse tram aanleggen, zodat we bovengronds plaats vrijmaken."

Volgens de voormalige burgemeester van Molenbeek moeten grote parkings van bedrijven 's avonds en 's nachts beschikbaar zijn voor buurtbewoners. "Ik vind het abnormaal dat deze grote ruimten leeg zijn", aldus Schepmans. "Een Delhaize in Molenbeek stelt haar parking al open voor buurtbewoners. Zo maak je plaats vrij op de baan. Dit wil ik aanmoedigen."

Over het onlangs aangekondigde mobiliteitsplan van de Brusselse regering Good Move is Schepmans kritisch. "Het is gemakkelijk om zo'n plan net voor de verkiezingen aan te kondigen. Ik verwijt de Brusselse regering altijd plannen voor te stellen. De uitvoering laat altijd lang op zich wachten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?