Le Logement Molenbeekois
© BRUZZ | Le Logement Molenbeekois.

Schepmans en Majoros moeten wanbeheer Logement Molenbeekois duiden

TDN
© BRUZZ
29/03/2019

Het Brussels Parlement nodigt ex-burgemeester Françoise Schepmans (MR) en voormalig schepen van Huisvesting Karim Majoros (Ecolo) uit om uitleg te geven over het wanbeheer van de Molenbeekse Huisvestingsmaatschappij.

Dat schrijft de krant Le Soir vrijdag.

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) nam vorige maand het beheer van Logement Molenbeekois over. Dat gebeurde nadat in een audit grootschalig wanbeheer was vastgesteld bij de sociale huisvestingsmaatschappij, die met 3.300 woningen een van de grootste van het gewest is. In de nasleep daarvan werd ook directeur Alain Bultot op straat gezet.

Het Brussels Parlement wil de zaak tot op het bot uitspitten en nodigt daarom Schepmans en Majoros, tot oktober 2018 respectievelijk burgemeester en schepen van Molenbeek uit om hun versie van de feiten te geven. Ze verschijnen volgende week voor de commissie Huisvesting.

Schepmans verklaarde eerder niets af te weten van de wantoestanden bij le Logement Molenbeekois, maar had er wel een bestuursmandaat. De MR-lijsttrekker voor de parlementsverkiezingen in mei woonde in de zomer van 2018 ook een crisisvergadering bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Samenleving, Françoise Schepmans, Karim Majoros, Molenbeekse huisvestingsmaatschappij, Logement Molenbeekois

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie