Directeur Logement Molenbeekois geschorst zonder loon

© BRUZZ
| Le Logement Molenbeekois.

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) heeft Alain Bultot, de directeur van de Logement Molenbeekois, geschorst zonder loon. De maatregel kadert in een ontslagprocedure van de man nadat grootschalig wanbeheer werd vastgesteld. Of hij een ontslagvergoeding krijgt is nog onduidelijk.

Eerder raakte al bekend dat de BGHM het beheer van Logement Molenbeekois overneemt. Dat gebeurt nadat een audit vaststelde er sprake was van grootschalig wanbeheer bij de sociale huisvestingsmaatschappij, die met 3.300 woningen een van de grootste van het gewest is.

De BGHM besliste nu ook om directeur Alain Bultot te schorsen. “We hebben een aangetekende brief gestuurd waarin we hem schorsen en hem vragen om niet meer naar het kantoor te komen,” legt BGHM-directeur Yves Lemmens uit aan onze redactie. “Het is de bedoeling dat hij vanaf nu ook geen loon meer krijgt.”

De maatregel past in een ontslagprocedure, die binnen de maand zou moeten afgerond zijn, zegt Lemmens nog.

Ontslagvergoeding

Verschillende Franstalige media melden dat Bultot niet meer kan ontslagen worden omwille van dringende redenen. Zo’n ontslag kan immers maar binnen de drie dagen na het vaststellen van de reden in kwestie. De man zou ook een forse ontslagvergoeding vragen van 500.000 euro.

De BGHM-directeur ontkent een en ander. “We hebben geen enkele vraag om ontslagvergoeding gekregen. En de kwestie of er al dan niet een ontslag komt omwille van dringende redenen is nog niet uitgeklaard. Er loopt een gerechtelijk onderzoek en nog niet alles is uitgeklaard. Zo’n reden kan dus nog opduiken en dan begint die termijn van drie dagen opnieuw.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?