Logement Molenbeekois: gewestelijke maatschappij neemt beheer over

© Saskia Vanderstichele
| SOCIALE Woningen gevel BRUZZ ACTUA 1645

De raad van bestuur van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) heeft het beheer van de Logement Molenbeekois overgenomen. De voorbije weken kwam ernstig wanbeheer aan het licht bij de sociale huisvestingsmaatschappij.

De raad van bestuur van de BGHM is verantwoordelijk voor de controle op de Molenbeekse maatschappij. Die laatste had twee weken gekregen om orde op zaken te stellen, nadat een audit had aangetoond dat er sprake was van ernstig wanbeheer bij Logement Molenbeekois.

De twee weken zijn ondertussen om en de raad van bestuur van de BGHM besliste maandag dan ook om de touwtjes van de Molenbeekse maatschappij in handen te nemen. Dat schrijft La Libre en wordt aan onze redactie bevestigd door een goed ingelichte bron. De overname is tijdelijk, tot de situatie bij de huisvestingsmaatschappij opnieuw in regel is gebracht.

Dinsdag overlegt de BGHM verder met Logement Molenbeekois en haar directeur Alain Bultot over de praktische modaliteiten van de overname.

De audit over Logement Molenbeekois bracht onder meer zware problemen aan het licht met het personeelsbeheer, het stockbeheer en de berekening van de huurlasten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?