Mohamed Daif nieuwe voorzitter Logement Molenbeekois

© Guy Goossens/Belgische Senaat
| De ervaren Mohamed Daif (PS), hier tijdens zijn eedaflegging als senator in 2013, wordt de nieuwe voorzitter van Logement Molenbeekois.

De nieuwe voorzitter van de felgeplaagde huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois is Mohamed Daif. Hij was schepen van Openbare Werken onder oud-burgemeester Philippe Moureaux (PS).

Mohamed Daif was een getrouwe van oud-burgemeester Moureaux, vader van de huidige burgemeester van Molenbeek, Catherine. Maar sinds Catherine Moureaux het gemeentehuis overnam, is Daif geen schepen meer en leek hij opzij gezet. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

"Mohamed Daif heeft zich kandidaat gesteld, zet zoals vier andere leden van onze afdeling. Hij is gekozen voor zijn ervaring en zijn grote kwaliteiten," zegt de burgemeester. Er moeten nog wel "verschillende stappen" in de procedure worden volgen, vooraleer de benoeming ook van kracht gaat.

Er kwamen grove onregelmatigheden in het beheer van de openbare huisvestingsmaatschappij aan het licht na een vernietigende audit. Vooral op vlak van personeelsbeleid en openbare aanbestedingen rommelde het bij de Logement Molenbeekois, die meer dan 3.300 sociale woningen beheert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?