'Open oorlog' dreigt bij Logement Molenbeekois wegens loonconflict

© (c)BRUZZ

Er schort wat aan het salarisbeleid van socialehuisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois. Dat blijkt ook uit de audit van de maatschappij. Sommige werknemers krijgen te veel loon, anderen te weinig. De vakbonden eisen een rechtzetting. "Als de raad van bestuur vrijdag niet akkoord gaat, is het oorlog."

De sfeer bij de werknemers van Logement Molenbeekois is gespannen. Vorige week vrijdag legden ze het werk neer, uit onvrede met het loonbeleid van de openbare vastgoedmaatschappij (OVM). Volgens de vakbonden worden 24 arbeiders en 7 bedienden niet op een correcte manier betaald.

"Dat sleept al jaren aan. De werknemers zijn dit beu", zegt Yves Dupuis van het BBTK. De vakbonden eisen dat Logement Molenbeekois de loonsverschillen meteen rechtzet. "Er zijn nog andere problemen, maar we vragen in de eerste plaats dat ze vanaf nu correct betaald worden."

'Oorlog'

Daarover zaten de vakbonden en de directie van de OVM donderdag samen. "De directie meende akkoord te gaan, maar die heeft de goedkeuring van de raad van bestuur nodig", aldus Dupuis. De raad van bestuur komt vrijdagnamiddag om 15 uur samen en zal dan beslissen over de kwestie.

"Als de raad van bestuur de loonverschillen rechtzet, kunnen we praten over de andere problemen", zegt vakbondsman Dupuis nog. "Maar anders is het oorlog. Dan staan we maandag voor de deuren van Logement Molenbeekois." Volgens Dupuis is de nervositeit onder de werknemers groot, maar is alles "voorlopig onder controle."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?