— Brussel kiest

Brussels Parlement

Sven Gatz gelooft in goede afloop van onderhandelingen

© PhotoNews

Sven Gatz (Open VLD) gelooft in een goede afloop van de gesprekken met Groen en one.brussels over een bestuursakkoord aan Nederlandstalige zijde in Brussel. "Al is dit nog maar het begin van een lange onderhandelingsfase."

Volgens Gatz is een beloftevolle samenwerking in de maak. "Er is vertrouwen en een goede werksfeer", reageert de ontslagnemend Vlaamse minister, die als lijstduwer 2.103 voorkeursstemmen verzamelde in Brussel.

Over de hiërarchie binnen Open VLD is nog niet veel duidelijkheid. Gatz zal de gesprekken samen voeren met Guy Vanhengel, afgelopen weekend lijsttrekker voor het Brussels Parlement.

10 op 17

Groen is met 20,6 procent van de stemmen de grootste partij aan Nederlandstalige kant en neemt de leiding in de onderhandelingen. Samen met Open VLD (15,8 procent) en one.brussels (15,1 procent) komen ze op 10 van de 17 zetels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?