Guy Vanhengel (Open VLD)

| Guy Vanhengel (Open VLD)

VGC-rapport van Guy Vanhengel (Open VLD): 8/10

© BRUZZ
24/04/2019

In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei maakte BRUZZ ook het rapport op van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Dit is de beoordeling van Guy Vanhengel (Open VLD).

Score van Guy Vanhengel: 8/10

  • VGC: collegevoorzitter bevoegd voor Begroting en Onderwijs

Scholen bouwen. Het is, onder impuls van Guy Vanhengel, al jaren dé topprioriteit van de VGC. Het bestuursakkoord voorzag drieduizend extra plaatsen in het basisonderwijs. Dat aantal werd ruimschoots gehaald. Volgens het Lokaal OverlegPlatform Brussel waren dat er in september 2018 al 3.883. Begin volgend schooljaar zullen dat er 5.104 zijn. Felicitaties van de jury dus. Ook het middelbaar onderwijs groeit. Campus Comenius startte in 2018 in Koekelberg. De Gallaitsite in Schaarbeek zit dan weer in het slop, zo bleek onlangs. Twee andere projecten, Campus Mutsaard in Laken en Saint-Michel in Molenbeek, staan op stapel.

Het rapport van de VGC

Van enige animositeit binnen het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) was deze bestuursperiode niet veel te merken. Er werd keurig met elkaar samengewerkt en elk collegelid mocht scoren op het eigen terrein.

Vanhengel zorgt ook voor innovatie. Met de oprichting van de tienerschool in Anderlecht haalde Vanhengel een nationale primeur. Voor het eerst werd de soms bruuske overgang tussen lager en middelbaar opgevangen met een gemeenschappelijke graad. De collegevoorzitter ligt ook aan de basis van een tweetalige lerarenopleiding, een moeilijke klus in dit verdeelde land.

Een goed rapport dus voor Vanhengel, die over dit thema wél een duidelijke visie heeft, namelijk kwalitatief onderwijs op poten zetten voor zoveel mogelijk ketjes. Iets waar hij met plezier over communiceert.

Bekijk ook het rapport en de punten van VGC-collegeleden Pascal Smet (SP.A) en Bianca Debaets (CD&V)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019: Brussels parlement, Guy Vanhengel, rapport van de regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni