Pascal Smet (SPA), Brussels Minister van Mobiliteit

| Pascal Smet (SPA)

In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei maakte BRUZZ ook het rapport op van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Dit is de beoordeling van Pascal Smet (SP.A).

Score van Pascal Smet: 6/10

  • VGC: Collegelid bevoegd voor Cultuur, Jeugd en Sport

De budgetten voor cultuur gingen omhoog. Dat resulteerde in nieuwe of verhoogde werkingssubsidies voor tientallen organisaties waaronder Les Ateliers Claus, Growfunding, Cultureghem, Art2Work en Toestand.

Er waren ook verschillende initiatieven om projecten van burgers te ondersteunen, zoals Brussels Bijou en Bruss-it. Het aantal Paspartoekaarthouders verdubbelde tot 12.000. Verder zijn de inspanningen opgevoerd om kunstenaars en jongeren meer ruimte te geven.

Het rapport van de VGC

Van enige animositeit binnen het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) was deze bestuursperiode niet veel te merken. Er werd keurig met elkaar samengewerkt en elk collegelid mocht scoren op het eigen terrein.

Lees verder ...

De kers op de taart ontbreekt echter door het afspringen van het project om een grote nieuwe fuifzaal te realiseren op de site van Inter-Beton aan het kanaal.

Het finale beeld is dat Smet vooral heeft ingezet op zijn (belangrijke) gewestbevoegdheden. Bij de VGC zijn enkele accenten verlegd, maar er is geen sprake van grote vernieuwingen. Vooral lopende projecten werden verdergezet, zoals het renovatieprogramma van de gemeenschapscentra. Een derde daarvan werd deze legislatuur aangepakt.

Bekijk ook het rapport en de punten van VGC-collegeleden Guy Vanhengel (Open VLD) en Bianca Debaets (CD&V).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , rapport van de regering

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni