Een moskee in Sint-Joost

"We moeten minaretten en andere architecturale elementen die geen deel uitmaken van ons historisch erfgoed bannen." Dat zegt gemeenteraadslid in Koekelberg Lucas Ducarme (MR) in een interview met La Libre.

In het interview reageert Ducarme, lokaal MR-voorzitter in Koekelberg, op de recente uitspraken van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) naar aanleiding van veiligheidsproblematiek rond station Lemonnier. "We hebben een mediterrane wijk waarvan we de identiteit erkennen", zei Close.

"Wij willen dat alle Brusselaars onze waarden aannemen", reageert Lucas Ducarme in La Libre Belgique. "Er is maar één Brussel, met als fundament enkele gemeenschappelijke waarden." Ducarme pleit voor cohesie en integratie.

'Verplicht inburgeringsattest'

Het MR-programma moet nog op 24 maart worden goedgekeurd, maar een van de voorstellen is een 'regionale burgerdienst.' "Vanaf 18 jaar zouden burgers op vrijwillige basis dan kunnen meedraaien in verenigingen, openbare diensten en scholen", verduidelijkt Ducarme. Hij pleit daarnaast ook voor meer onthaalbureaus voor nieuwkomers. "We willen dat het integratietraject wordt afgerond met een verplicht attest waarvoor nieuwkomers moeten slagen."

Ducarme is voor het hoofddoekenverbod in scholen en overheidsinstellingen en heeft nog een opvallend voorstel. "We moeten minaretten en andere architecturale elementen die geen deel uitmaken van ons historisch erfgoed bannen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel Kiest 2019 , moskee , MR , lucas ducarme , identiteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni