Versterkte bewaking voor Brusselse moskeeën

© IVAN PUT

Na de aanslag op moslims in Nieuw-Zeeland nemen de politiezones Brussel Hoofdstad-Elsene en Brussel-Noord maatregelen om de Brusselse moskeeën beter te bewaken. In de zone Noord zal de politie regelmatig voor de moskeeën patrouilleren tijdens de gebeden.

De Moslimexecutieve was vragende partij voor meer bescherming van de Belgische moskeeën na de aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland waarbij 49 mensen werden doodgeschoten. In de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost) komt die bescherming er ook, weet La Dernière Heure.

De agenten van die politiezone zullen hun waakzaamheid in de eerste plaats verscherpen. Tijdens de gebeden zal er voor de moskeeën gepatrouilleerd worden. "En op het terrein gaan we samenwerken met sociale actoren zoals de gemeenschapswachten", voegt de woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord daar aan toe.

Niet in Brussel-West

Ook in Brussel-Stad en in Elsene zal de politie maatregelen nemen, al is het niet duidelijk wat de politie precies zal doen. "Het mag duidelijk zijn dat we hierover geen details geven", aldus de woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere.

In de politiezone Brussel-West (Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem) komt er geen extra bewaking voor de moskeeën. "Daarvoor hebben we geen aanvragen gekregen", zegt woordvoerder Johan Berckmans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?