— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Olivier Maingain geen kandidaat tijdens de verkiezingen

© PhotoNews
| Olivier Maingain (Défi), Sint-Lambrechts-Woluwe.

Défi-voorzitter Olivier Maingain is geen kandidaat tijdens de verkiezingen van mei. Hij kiest voor het burgemeestersschap van Sint-Lambrechts-Woluwe en het voorzitterschap van zijn partij.

"De lijsttrekker is kandidaat of kandidate minister-president," zegt Défi-voorzitter Olivier Maingain in de krant Le Soir. Hij past voor de eer en kiest voor het voorzitterschap en voor het burgemeesterschap van zijn gemeente, Sint-Lambrechts-Woluwe.

Hij past met andere woorden de decumulregels van zijn partij toe. "Ik zal dus in mei geen kandidaat zijn op de regionale of federale lijst," zegt hij. Wie dan wel de lijsten zal trekken, is nog niet duidelijk. De meeste tekens wijzen in de richting van Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt, die zijn sjerp zou kunnen doorgeven aan staatssecretaris Cécile Jodogne. Maar ook zij is nog steeds in de running voor een mooie plaats op de kieslijsten.

Een afwezige Olivier Maingain is een zware electorale dobber, want tijdens de vorige gewestverkiezingen haalde de populaire politicus nog 32.246 voorkeursstemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?