— Brussel kiest in jouw gemeente

Anderlecht

SP.A rekent op ervaren vrouwen in Anderlecht

© SP.A
| Van links naar rechts: Hilde Duroi, Fahim De Leener, Bieke Comer, Mohammed Kharzi, Elke Roex, Safouane Akremi.

In 2018 trekt de SP.A opnieuw samen met de PS en het CDH naar de kiezer in Anderlecht. Met huidig schepen Elke Roex op de tweede plaats en ook OCMW-raadslid Bieke Comer in de top tien, zijn het de vrouwen die de kar trekken.

logo Brussel Kiest 2018

Huidig schepen van Nederlandstalige Aangelegenheiden Elke Roex (SP.A) krijgt de tweede plaats op de PS/SP.A/CDH-lijst, na lijsttrekker en huidig burgemeester Eric Tomas (PS). De tweede Nederlandstalige socialist is OCMW-raadslid Bieke Comer op de achtste plaats.

Daarna verschijnen enkele nieuwkomers op de lijst. Fahim De Leener (op 15) werkt op de jeugdrechtbank, student Safouane Akremi (plaats 21) en arbeider Mohammed Khazri (plaats 29) zijn de andere twee nieuwe gezichten. Huidig gemeenteraadslid Hilde Duroi staat dan weer op plaats 44.

Socialisten besturen met MR

SP.A wil opnieuw kiezen voor een hechte samenwerking met CDH en PS, waarmee ze vandaag ook nog samen met de liberalen van MR Anderlecht besturen. De socialisten leggen de focus op onderwijs en de publieke ruimte, maar willen ook iets doen aan de werkloosheid, vooral bij jongeren. Ook mobiliteit en dienstverlening moeten van Anderlecht “een nog aangenamere gemeente maken”, klinkt het.

Lees hier ook de analyse over Anderlecht in onze Ronde van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?