| Geen zitje in de oppositie voor Alain Courtois (MR).

Alain Courtois stapt op als gemeenteraadslid

VT
15/10/2018
Updated: 15/10/2018 19.04u

De partij van aftredend eerste schepen Alain Courtois (MR) verloor bij de verkiezingen drie zetels in de Brusselse gemeenteraad en vliegt daardoor naar de oppositiebanken. Dat ziet Courtois echter niet zitten. 'Deze stad is heel sterk naar links opgeschoven.'

Courtois maakte op een persconferentie bekend dat hij op 3 december bij de instelling van de nieuwe gemeenteraad ontslag neemt en zijn verkozen plek niet opneemt.

Hij wijt het tegenvallende resultaat van de Brusselse liberalen aan de veranderende bevolking in Brussel-Stad. Dat schrijft La Libre. "De wijken zijn zodanig veranderd dat het imago en het verhaal van neoliberaal beleid niet meer mogelijk is. De stad is sterk naar links opgeschoven," aldus Courtois.

Hij voegde eraan toe dat hij niet begrijpt waarom de Brusselaars zo links gekozen hebben. “Ik heb tijdens de campagne veel klachten gehoord over het slappe beleid, vooral inzake veiligheid en netheid. Dat heeft zich duidelijk niet vertaald in de stemhokjes."

'Niet genoeg steun vanuit eigen partij'

Zonder verder in detail te treden, wijst de liberaal ook met de vinger naar partijgenoten die hem niet voldoende gesteund zouden hebben tijdens de campagne. “Ik heb aan bepaalde mensen gevraagd om deel te nemen, maar ze hebben geweigerd.”

Courtois is met 2760 voorkeursstemmen de populairste liberale politicus in Brussel-Stad. Door zijn vertrek komt er dus een zetel vrij in de gemeenteraad. Die gaat wellicht naar Céline Vivier. Zij staat als eerste opvolger aangeduid op de lijst en haalde 394 voorkeursstemmen.

De schepen wenst de nieuwe coalitie tussen de PS, Ecolo-Groen en Change.Brussels "het beste" toe.

In een korte reactie bedankt aftredend schepen en tweede op de lijst Els Ampe (Open VLD) Courtois voor de samenwerking. "Ik waardeer zijn sportieve en correcte houding. Ik ken Alain als een ploegspeler. Hij verlaat het stadhuis in de wetenschap dat de liberalen verenigd blijven," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Alain Courtois

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni