Alain Courtois (MR)

Alain Courtois stapt volledig uit politiek: ‘Ik wil acteur worden’

EDB
© BRUZZ
16/10/2018

Nadat aftredend eerste schepen Alain Courtois (MR) op maandag had aangekondigd dat hij niet meer als gemeenteraadslid van Brussel-Stad zal optreden, blijkt nu dat hij ook het Brussels parlement zal verlaten. Daarmee zegt de 67-jarige liberaal de politiek definitief vaarwel.

In mei 2019 loopt het mandaat van Courtois in het Brussels parlement af en zal de Brusselaar de politiek volledig vaarwel zeggen. Dat zegt hij in een onderhoud met La Dernière Heure.

“In mei is het voor mij gedaan met de politiek,” aldus Courtois. “Binnenkort ben ik 67 jaar oud. Voortaan heb ik zin om mij te amuseren.”

Wat de toekomst dan wel zal brengen, is alvast duidelijk voor de politicus. “Ik zou graag acteur worden. Ik heb er altijd van gedroomd om het podium te beklimmen. Om het klappen van de zweep te leren kennen, zal ik me wellicht aansluiten bij een amateurtheatergezelschap.”

Courtois ziet oppositie niet zitten

De partij van Courtois verloor bij de verkiezingen drie zetels in de Brusselse gemeenteraad en vliegt daardoor naar de oppositie. Dat zag Courtois niet zitten.

Op de vraag of de groene partijen hem stemmen hebben afgesnoept, antwoordde hij het volgende aan La Dernière Heure: “Ik feliciteer hen, want ze hebben gewonnen. Maar mijn visie op Ecolo-Groen is eenvoudig: ze zijn zoals een watermeloen. Groen aan de buitenkant, maar rood vanbinnen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Politiek , Alain Courtois , MR , acteur , Brussels Parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni