| De nieuwe bestuursploeg is officieel voorgesteld.

Bart Dhondt krijgt Mobiliteit en Openbare Werken in Brussel-Stad

VT
© BRUZZ
29/11/2018

De nieuwe bestuursploeg van Brussel-Stad heeft de verdeling van de bevoegdheden bekendgemaakt. De PS krijgt vier schepenen, het burgemeesterschap en het voorzitterschap van het OCMW. Ecolo-Groen mag de schepen voor Mobiliteit leveren. Ans Persoons (SP.A) krijgt Nederlandstalig onderwijs.

Vlak na de verkiezingen in oktober beklonken de PS, Ecolo-Groen en Change.Brussels al snel een meerderheidsakkoord. Later stapte ook Défi mee aan boord.

Die laatste mag één schepen leveren. Dat wordt zoals verwacht Fabian Maingain, bevoegd voor onder andere Economische Zaken en Werkgelegenheid.

Mobiliteit en Nederlandstalig Onderwijs

Ecolo-Groen krijgt alle typisch groene thema's in handen. Groen-politicus Bart Dhondt wordt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. Zoubida Jellab (Ecolo) mag zich de komende zes jaar toeleggen op Groene Ruimten en Openbare Netheid. Partijgenoten Benoit Hellings en Arnaud Pinxteren worden respectievelijk eerste schepen en schepen van Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing. Liesbet Temmerman van Ecolo wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Ans Persoons haalde met haar Change.Brussels één zetel binnen en kreeg Stedenbouw, Nederlandstalig Onderwijs en Nederlandstalige Aangelegenheden toegewezen. Dat betekent dat de bevoegdheid over onderwijs opgesplitst wordt en het Nederlandstalig onderwijs wordt weggehaald bij de eentalige Faouzia Hariche (PS).

Close burgemeester, Lalieux OCMW-voorzitter

De PS, die in oktober de meeste stemmen kreeg, mag vijf schepenen leveren. Philippe Close blijft burgemeester en behoudt ook de bevoegdheid Financiën. Karine Lalieux wordt voorzitter van het OCMW.

Faouiza Hariche blijft schepen van Openbaar Onderwijs. Ook Mohamed Ouriaghli en Ahmed El Ktibi blijven schepen. Nieuwkomer Delphine Houba wordt schepen van Cultuur en Toerisme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Bart Dhondt , Philippe Close , Ans Persoons

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni