— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Brussel-Stad: Lemaître (Ecolo) staat plaats af aan Pinxteren

© CL via Facebook

Ondanks haar 881 voorkeursstemmen zal Catherine Lemaître (Ecolo) niet zetelen in de gemeenteraad van de Stad Brussel. Ze had er niet op gerekend verkozen te geraken. Arnaud Pinxteren mag haar plaats innemen.

"Ik was heel verrast te merken dat ik verkozen was, te meer omdat ik geen persoonlijke campagne heb gevoerd", schrijft Lemaître op haar Facebookpagina. "Ik heb de achtste plaats op de lijst geaccepteerd, als steun aan ons project en aan onze groep. Maar op de voorwaarde dat ik geen strategische rol zou spelen."

Lemaître was al tien jaar gemeenteraadslid in de Stad Brussel. "Tien jaar is lang, het is een kwart van m'n leven", vervolgt ze. "Het mandaat vergt veel energie, en komt bovenop je job, sociaal en familiaal leven, andere passies en engagementen. Bovenop, maar vaak ook in de plaats van al die dingen. Vandaag heb ik nood aan tijd, om een partner, dochter, zus, tante, meter, nicht, en vriendin te zijn."

Arnaud Pinxteren mag in haar plaats gaan zetelen. Hij stond vijfde op de plaats, maar kwam 28 stemmen tekort om verkozen te worden. Pinxteren is ook Brussels parlementslid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?