— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Close drukt geruchten over dubbel kabinet de kop in

© PhotoNews
| Philippe Close, burgemeester Brussel-Stad.

Burgemeester Philippe Close (PS) schept in La Capitale duidelijkheid over de samenstelling van zijn kabinet. Hij reageert zo op geruchten over een dubbel kabinet.

De kabinetsleden van Brussels burgemeester Close zouden de laatste maanden meer te zien zijn op marktpleintjes om er campagne te voeren, dan in het stadhuis, schrijft La Capitale. Maar dat weerlegt het kabinet van de burgemeester.

Toen Close in 2017 zijn schepenambt inruilde en Yvan Mayeur verving als burgemeester, verhuisde Close naar het stadhuis. Maar een groot deel van zijn kabinet bleef in de oude kantoren op de Grote Markt nummer 14. “Waarom niet die oude kantoren verhuren als je voor goed bestuur pleit”, vroegen verschillende mandatarissen zich af.

Zij vinden dat Close onduidelijkheid schept over de samenstelling van zijn kabinet door twee kantoren te behouden. Zo ontstonden geruchten over een dubbel kabinet. “Er was geen plaats voor alle kabinetsleden in het stadhuis”, verklaart de woordvoerster van Close.

Daarnaast heeft een aantal verkozenen vragen bij recentelijk aangestelde kabinetsleden “die meer op marktpleintjes te zien zouden zijn, dan op kantoor, sinds het begin van deze campagne.”

Close heeft de namen van de vijftien leden van zijn kabinet doorgegeven aan de redactie van La Capitale. Die lijst zou ook op de website van de Stad Brussel verschijnen. Een van de meest recente rekruten is Farrah Benfatma die het kabinet vervoegde om persoonlijk assistent van Close te worden. Dat verklaart haar aanwezigheid op het terrein aan de kant van Close tijdens de campagne.

“Het aantal personeelsleden is gestegen toen ik burgemeester werd, maar alle kabinetsleden hebben een duidelijke functie”, benadrukt woordvoerster Wafaa Hamiche. Die laat weten dat de kabinetsleden verlof nemen om campagne te voeren.

Uit het tijdperk van Mayeur heeft Close kabinetschef Morgane Lobjois overgehouden. Daarnaast behoort ook nog architect aan het hoofd van de voetgangerszone Olivier Verstraeten tot het kabinet van Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?