Sekswerkers schrijven brief aan Close: 'Maak ons niet onzichtbaar'

© PhotoNews
| Prostitutie in de Alhambrawijk.

De vereniging van sekswerkers Utsopi heeft in een brief Brussels burgemeester Philippe Close (PS) opgeroepen om meer aandacht te hebben voor hun rechten. "Door ons onzichtbaar te maken, bereid je een driedubbele catastrofe voor. Een sociale ramp, een ramp voor de veiligheid en een ramp voor onze gezondheid," klinkt het.

De sekswerkers van de Alhambrawijk, de wijk die geplaagd wordt door drugscriminaliteit en illegale prostitutie, willen niet verdwijnen uit het straatbeeld. Ze schrijven daarom Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan, die prostitutie uit de stad wil bannen.

Maar die ban op sekswerk is volgens de vereniging Utsopi, die de rechten van sekswerkers verdedigt, net een recept voor een ramp. Want, door hen onzichtbaar te maken, zou Close hen in het verdomhoekje verdringen met catastrofale gevolgen voor hun gezondheid, sociale rechten en veiligheid.

Utsopi betreurt in de brief dat Close prostitutie slechts heel summier aanhaalt in zijn verkiezingsprogramma. "De sekswerkers worden in één adem genoemd met overlast. Uw keuze is enkel repressief," klinkt het.

De vereniging reikt Close de hand om samen na te denken over de toekomst van de Alhambrawijk, mét sekswerkers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?