Close: 'Politie pakt Brusselse Alhambrawijk prioritair aan'

© PhotoNews
| Recent trok het wijkcomité Alhambra nog aan de alarmbel over het drugsgebruik en de prostitutie in de wijk die uit de hand dreigden te lopen. (archiefbeeld)
Updated: 11-09-2018 - 06:35

De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene voerde op ruim drie weken tijd net geen 300 identiteitscontroles uit in de Alhambrawijk. Daarbij werden 22 PV’s uitgeschreven. Éen café moest de deuren sluiten.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gaf de cijfers maandagavond vrij op vraag van oppositielid Johan Van den Driessche (N-VA). Recent trok het wijkcomité Alhambra nog aan de alarmbel over het drugsgebruik in de wijk dat uit de hand dreigt te lopen.

Close verzekerde dat er sowieso dagelijks politie aanwezig is in de bewuste wijk, zij het in uniform of in burger. Sinds 16 augustus zijn de controles in de wijk wel opgevoerd. "De Alhambrawijk is prioritair actiegebied", verzekerde Close tijdens de gemeenteraad.

Wegversperringen

Concreet voerde de lokale politie op ruim drie weken tijd 296 identiteitscontroles uit in de Alhambrawijk. Dat leidde tot 22 PV’s, 4 GAS-boetes, en zes rapporten die overgemaakt werden aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Acht personen werden gearresteerd.

Close stipt daarnaast nog aan dat de politie verschillende keren per maand een wegversperring opzet om zo alcohol- en drugscontroles in de wijk uit te voeren. Er werd ook een cameranetwerk geïnstalleerd.

Eén café gesloten

Ook de dienst drugs en zeden van de politie voerde de aanwezigheid in de wijk trouwens op. Agenten in burger moeten er onder meer drugsdealers of personen met verboden wapens op heterdaad betrappen.

De politie ging tot slot ook over tot de sluiting van één café in de Alhambrawijk, de Stanleybar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?