| "De situatie is onleefbaar," aldus de buurtbewoners.

Alhambrawijk klaagt opnieuw openlijk drugsgebruik aan: 'Situatie wordt onhoudbaar'

VT
© BRUZZ
08/08/2018

Het openlijk dealen en gebruiken van drugs in de Alhambrawijk neemt de laatste tijd steeds toe. Dat zegt het comité Alhambra, dat op Facebook een filmpje heeft gepost waarin te zien is hoe openlijk op straat gedeald en gebruikt wordt. ‘De situatie wordt onhoudbaar.’

Vorig jaar doken de eerste heroïngebruikers die openlijk gebruikten op in de wijk, ook toen postte het comité een filmpje op Facebook. Ook in april trokken de buurtbewoners nog eens aan de alarmbel over de situatie. “Maar we zien de laatste weken steeds meer dealers die openlijk verkopen op straat,” aldus Jan Leerman van het comité aan BRUZZ. “Daarom hebben we opnieuw een filmpje online gezet.”

Het filmpje toont beelden die gemaakte zijn tussen 1 en 3 augustus in de Sint-Jan Nepomucenusstraat, in de Koopliedenstraat en aan de moestuin in de buurt.

'Kinderen spelen niet meer buiten'

De situatie in de wijk wordt onleefbaar, stelt het comité. “Er liggen veel naalden op straat en ouders durven hun kinderen niet op straat te laten spelen,” zegt Leerman. “In 2016 hebben we de Sint-Jan Nepomucenusstraat omgedoopt tot eerste leefstraat van Brussel en hebben we er aperitieven voor de buren en workshops voor kinderen georganiseerd. Maar de laatste weken zijn daar zoveel verslaafden dat de kinderen bij wijze van spreken omver gelopen worden.”

Enkele dagen geleden schreven we in dit medium nog dat het comité de alcoholcontroles van de politie aan de Antwerpsepoort toejuicht, maar hier gaat het om een andere problematiek, klinkt het.

'Extra controles op drugs en overlast'

De politie van zone Brussel-Stad/Elsene laat weten op de hoogte te zijn van de beelden. "Wij kennen het fenomeen en blijven dan ook inzetten op een sterke aanwezigheid op het terrein," aldus politiewoordvoerder Olivier Slosse. "We doen nu bijvoorbeeld gerichte acties, waarbij we personen van wie we vermoeden dat ze drugs gebruiken of verkopen controleren."

De politie verwacht dat de situatie tijdens de komende weken daardoor zal verbeteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Alhambrawijk , Comité Alhambra , drugs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni