Alhambrawijk juicht nieuwe politiecontroles toe

Alhambra_politie
© Wijkcomité Alhambra
| Aan de Antwerpsepoort in de Alhambrawijk is de aanwezigheid van de politie duidelijk voelbaar.
© Wijkcomité Alhambra
| Aan de Antwerpsepoort in de Alhambrawijk is de aanwezigheid van de politie duidelijk voelbaar.

Na een periode van relatieve rust in de Alhambrawijk, constateerde het wijkcomité opnieuw een toename van druggebruik en straatprostitutie tijdens de eerste zomermaanden. De nieuwe politiecontroles van de afgelopen dagen worden dan ook toegejuicht. "We ijveren voor 100 dagen non-stop politieaanwezigheid om het milieu een zware slag toe te brengen."

De Alhambrawijk tussen IJzer wordt al jaren geteisterd door overlast van druggebruikers en straatwerkers. Na aanhoudende druk van het comité Alhambra trad de Brusselse politie er steeds vaker op. De terrasvergunningen van de prostitutiecafés werden ingetrokken en de beruchte Taverne 54 werd zelfs gesloten.

Maar de drukke agenda van de Brusselse agenten in de eerste zomermaanden hield het blauw weg uit de straten van de wijk. Het WK voetbal, de NAVO-top, de viering van de Rode Duivels op de Grote Markt en de nationale feestdag bezorgden de politie veel werk.

Opnieuw controles

Het voorbije weekend waren er opnieuw tal van politieacties, soms tot 2 uur in de ochtend. Daarbij werden 48 personen gecontroleerd. Aan de Antwerpse Poort werden ook klassieke alcohol- en drugcontroles uitgevoerd.

"Zelfs al viseren de alcohol- en drugcontroles niet direct de sekswerkers en hun klanten, toch hebben ze een afschrikkend effect", schrijft het comité Alhambra op zijn Facebookpagina. "De klanten, prostituees en dealers appreciëren die politieaanwezigheid in de wijk niet echt, zelfs al gaat het maar om alcoholtesten aan de Antwerpse Poort."

100 dagen non-stop politie

Het buurtcomité blijft vragen om de cafés en hotels die verband houden met het prostitutie- en drugmilieu te sluiten. "Zonder die sluiting blijft het kat- en muisspel nog lang duren", klinkt het. "Verder zou een constante politieaanwezigheid de prostitutie- en drugdynamiek een zware slag kunnen toebrengen. We blijven daarom ijveren voor 100 dagen non-stop politieaanwezigheid in de wijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?