— Brussel kiest

Brussels Parlement

Dejonghe en Bajart als 'running mates' van lijsttrekkers Open VLD

Els Ampe en Carla Dejonghe op de bestuursvergadering van Open VLD in Brussel op 15 oktober 2015 Els Ampe en Carla Dejonghe op de bestuursvergadering van Open VLD in Brussel op 15 oktober 2015
© PhotoNews
| Els Ampe en Carla Dejonghe op de bestuursvergadering van Open VLD in Brussel op 15 oktober 2015.
© PhotoNews
| Els Ampe en Carla Dejonghe op de bestuursvergadering van Open VLD in Brussel op 15 oktober 2015.

Na de aanduiding van Guy Vanhengel en Els Ampe als lijsttrekkers voor respectievelijk Brussel en Vlaanderen, heeft het regionale bestuur van Open VLD ook de rest van de kieslijsten bekendgemaakt. Carla Dejonghe mag de tweede plaats bekleden in Brussel, Lionel Bajart uit Anderlecht wordt dan weer de sidekick van Els Ampe voor het Vlaams parlement.

Het partijbestuur van Open VLD in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft tijdens zijn bestuursvergadering maandagavond alle lijsten voor de verkiezingen van zondag 26 mei unaniem goedgekeurd. De lijsttrekkers waren al bekend: voor het Brussels parlement trekt minister Guy Vanhengel de lijst, voor het Vlaams parlement Els Ampe en voor de Kamer Mimi Crahaij.

Zij krijgen op de tweede plaats het gezelschap van Carla Dejonghe (Brussel), Lionel Bajart (Vlaanderen) en Stef Colens (Kamer).

Zus De Croo duwt Vlaamse lijst

Wat het Brussels parlement betreft, wordt de top van de lijst vervolledigd door Khadija Zamouri, schepen van Sint-Jans-Molenbeek, Brussels parlementslid en Open VLD-fractieleider in de Raad van de VGC. Op de vierde plaats staat Brussels parlementslid en OCMW-voorzitter in Ukkel, Stefan Cornelis. De vijfde plaats is voor nieuwkomer Vincent Riga, gemeenteraadslid in Sint-Agatha-Berchem.

Naast de sidekicks van de lijsttrekkers vallen nog enkele namen op. Zo duwt Ariane De Croo, dochter van Herman en zus van Alexander, de lijst voor het Vlaams parlement. En voor de Kamerlijst is de Brusselse topchef Albert Verdeyen lijstduwer bij de opvolgers.

Eerder werd al bekendgemaakt dat huidig Vlaams minister Sven Gatz de lijst van het Brussels parlement zal duwen, nadat Els Ampe werd gekozen als lijsttrekker van het Vlaams parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?