— Brussel kiest

Brussels Parlement

Fremault strikt ex-presentator Malherbe voor haar CDH-lijst

© Philippe Malherbe via Facebook
| Malherbe was 35 jaar lang te zien op de beeldbuis.

Dat Céline Fremault de verkiezingslijst van CDH voor het Brussels Parlement aanvoert, is een evidentie. De tweede plaats wordt ingenomen door voormalig RTL-presentator Philippe Malherbe, die zijn debuut maakt op het politieke forum.

Dat schrijft de krant Le Soir maandag.

De 63-jarige Malherbe ging in op de uitnodiging van Fremault, met wie hij al jaren een goede vriendschapsband heeft. "Dit was een kans die ik niet mocht laten schieten", verklaart de tv-presentator zijn keuze om in de politiek te stappen.

De voorkeur voor CDH ligt in lijn met zijn humanistische waarden, zegt Malherbe. Volgens Brussels minister voor Leefmilieu Fremault brengt Malherbe zijn expertise in "mobiliteit, gezondheid en koopkracht" bij.

Malherbe was 35 jaar lang te zien op de beeldbuis. Hij presenteerde tot eind 2018 het programma 'Coûte que coûte' op RTL. Malherbe is niet de enige journalist die zich waagt aan een politieke carrière. Recent bekenden ook Alex Puissant (CD&V) en Hilde Sabbe (Be.One) kleur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?