— Brussel kiest in jouw gemeente

de Rand

Tweetalig burgerinitiatief Kraainem Unie doet weer mee met verkiezingen

Het gemeentehuis van Kraainem.

Het tweetalige burgerinitiatief Kraainem Unie, dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 in faciliteitengemeente Kraainem verrassend 20,6 procent van de stemmen wist te behalen, participeert ook in oktober aan de stembusgang. Net als in 2012 is Bertrand Waucquez de lijsttrekker.

Kraainem Unie is een burgerinitiatief dat "de verstandhouding tussen de taalgemeenschappen wil bevorderen en ijvert voor een degelijk en transparant beheer van de gemeente." De groep pleit ervoor om "in het belang van de burger bij voorrang oplossingen te zoeken voor problemen die geen onderscheid maken tussen taalgemeenschappen, zoals financieel beleid, overstromingen, openbare werken, mobiliteit, milieubeleid..."

Kraainem Unie zal het onder meer moeten opnemen tegen de Lijst van de Burgemeester met burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer als lijsttrekker, waarbij CD&V, Open Vld, cdH, MR en Ecolo zich hebben aangesloten. Daarnaast hebben ook al DéFi en N-VA aangekondigd eigen lijsten te zullen indienen. Momenteel wordt Kraainem bestuurd door de Franstalige eenheidslijst UNION die 16 van de 23 zetels bezit in de gemeenteraad. Kraainem Unie haalde in 2012 vier zetels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?