— Brussel kiest in jouw gemeente

de Rand

Tweetalige lijst van de burgemeester in Kraainem

© BX1
| Burgemeester van Kraainem Dorothée Cardon de Lichtbuer (CDH).

In faciliteitengemeente Kraainem is een tweetalige Lijst van de Burgemeester in de maak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het initiatief komt van burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer (CDH) en haar entourage.

Tot nu toe hebben naast CDH en Ecolo ook Open VLD en CD&V van de vroegere Vlaamse eenheidslijst Open hun medewerking toegezegd. Dat meldt Luc Timmermans, fractievoorzitter van Open in de gemeenteraad.

'Goed bestuur boven communautaire debat'

"Deze lijst wil werken rond thema's zoals een absoluut beter, transparant en efficiënt bestuur van Kraainem, zeer duidelijke doelstellingen voor de gemeente, meetbare objectieven en een goede verstandhouding met de administratie," zegt Timmermans.

"Het communautaire mag absoluut geen reden meer zijn om een goed bestuur in de weg te staan. Deze lijst wil competente mensen aan het roer zien die hun sporen verdiend hebben hebben in gezond, transparant en efficiënt beheer".

Timmermans benadrukt dat "de deur open blijft staan voor mensen die het project mee willen helpen dragen".

Kartel boterde niet

In de gemeenteraad van Kraainem zwaait Union, een kartel van MR, Défi en CDH de scepter met een meerderheid van 16 zetels op 23. Het tweetalige Kraainem-Unie heeft 4 zetels en de Vlaamse eenheidslijst Open 3.

Dorothée Cardon de Lichtbuer (CDH) volgde in navolging van een bestuursakkoord eind 2015 Veronique Caprasse (Défi) op als burgemeester. Het boterde niet omdat er binnen kartel Union geen akkoord bereikt werd over een herverdeling van schepenambten, toen raadslid Cardon de Lichtbuer eind 2015 in het college kwam. Daardoor kreeg ze geen andere bevoegdheden buiten degene die haar wettelijk toegewezen zijn als burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?