Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere

| Gemeentehuis Evere.

Défi krijgt één of twee schepenen in Evere

KVDP
© BRUZZ
17/10/2018

In Evere wordt de huidige coalitie van de lijst van burgemeester Vervoort (PS/LB) en Défi voortgezet. Wellicht krijgt Défi één of twee schepenen en wordt Christian Béozière (PS/LB) waarnemend burgemeester.

De gemeenteraadsverkiezingen hebben voor weinig verandering gezorgd in Evere. De Lijst van de Burgemeester van Rudi Vervoort (PS) heeft zijn zestien zetels behouden. Ook coalitiepartner Défi behoudt zijn vier zetels.

Al krijgt Ecolo-Groen er drie zetels bij en worden de groenen met zeven zetels de tweede fractie in de gemeenteraad, Vervoort wil verder blijven werken met Défi. “Wij hadden al een akkoord met Défi”, zei Vervoort zondagavond nog aan BRUZZ. “En voor Ecolo-Groen was de verkiezingscampagne in Evere niet al te proper.”

Hicham Talhi, lijsttrekker voor Ecolo-Groen, vindt het jammer dat zijn partij niet eens gecontacteerd werd door Vervoort nadat de verkiezingsuitslagen bekend waren geraakt. “Onze partij is de enige die erop vooruitgaat. Vervoort had ons kunnen opbellen, al was het maar om te doen alsof”, aldus Talhi in La Capitale.

Défi

Wellicht zal Défi één of twee schepenen mogen leveren. “We hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd”, zegt Défi-lijsttrekker Pascal Freson aan La Capitale. Freson wordt waarschijnlijk schepen en mogelijk krijgt zijn partij er nog een schepen bij.

Zolang Rudi Vervoort ook minister-president van de Brusselse regering is, zal hij een waarnemend burgemeester aanduiden. Voor de verkiezingen had hij al aangekondigd dat dat Christian Béozière zou zijn, de derde op de Lijst van de Burgemeester.

Die kreeg uiteindelijk amper 325 voorkeursstemmen, terwijl partijgenoot en vijfde op de lijst Ridouane Chahid, die ook Brussels parlementslid is, er bijna 1.800 heeft gekregen. Toch zal het Béozière worden. Dat bevestigde Guy Vanhengel, die lijstduwer was op de lijst van Vervoort, dinsdag aan onze redactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Kiest 2018: Evere , Rudi Vervoort , Ridouane Chahid , Défi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni