— Brussel kiest in jouw gemeente

Ganshoren

Deradicaliseringsexpert op lijst Carthé in Ganshoren

© Brussels parlement
| Erik Van Den Berghe

Erik Van Den Berghe, deradicaliseringsexpert van de Scholengroep Brussel, staat voor Open VLD op de twaalfde plaats van de lijst Ensemble-Samen van de voormalige Ganshorense burgemeester Michèle Carthé (PS).

logo Brussel Kiest 2018

Van Den Berghe deed twaalf jaar geleden ook al eens mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ganshoren. Toen stond hij namens het links-liberale Spirit op de lijst van CDH. “Ik ben altijd een links-liberaal geweest, iemand met een sociaal hart,” zegt hij.

Dat hij sinds kort weer politiek actief is, heeft te maken met de intriges die de Ganshorense gemeentepolitiek de afgelopen jaren typeerden. “Er is langs alle kanten verraad gepleegd,” zegt Van Den Berghe. “Ganshoren heeft behoefte aan degelijke projecten waarbij de burger inspraak krijgt, niet aan politieke spelletjes.” Michèle Carthé en René Coppens van Open VLD, de nummers 1 en 2 op de lijst Ensemble-Samen, zijn volgens hem competent en integer. “Zij spelen geen spelletjes.”

Van Den Berghe is halftijds directeur van het atheneum van Anderlecht en halftijds ‘verantwoordelijke voor kritisch denken’ oftewel deradicaliseringsexpert van Scholengroep Brussel. Hij vertaalde het boek Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran van Rachid Benzine en Ismaël Saidi. De lijn van zijn onderwijsfunctie wil hij doortrekken in de politiek. “We moeten de polarisering overwinnen.”

Ensemble-Samen is een verzamellijst van PS, Open VLD, SP.A en onafhankelijken. Samensemble is overigens ook de naam van de stadscampagne voor Brussel van Groen en Ecolo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?