— Brussel kiest

Kamer

Reynders trekt de Brusselse kamerlijst voor MR

© Photo News
| Didier Reynders zal zich kandidaat stellen voor de federale verkiezingen.
Updated: 11-02-2019 - 15:19

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) trekt de Brusselse kamerlijst voor zijn partij. Begrotingsminister Sophie Wilmès staat op plaats twee. De lokale afdeling van de Franstalige liberalen is evenwel nog altijd op zoek naar een lijsttrekker voor het Brussels Gewest.

Didier Reynders, al jaren de sterke man van de MR in Brussel, werd al langer getipt als mogelijke lijsttrekker voor de federale verkiezingen van mei. Nu is dat ook officieel bekrachtigd door zijn partij.

De Franstalige liberalen kwamen maandagochtend overeen dat Reynders de Kamerlijst zou trekken, gevolgd door huidig begrotingsminister Sophie Wilmès. Dat schrijft de krant La Libre Belgique, en werd bevestigd aan onze redactie.

Wilmès woont in randgemeente Sint-Genesius-Rode, maar door de zesde staatshervorming kan ze op een Brusselse lijst staan bij de verkiezingen.

Wie voor MR de lijst trekt voor het Brussels gewest, is nog altijd niet duidelijk. Hieronder vind je een handig overzicht van alle lijsttrekkers voor de federale en de gewest- en gemeenschapsverkiezingen van mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?