— Brussel kiest in jouw gemeente

Oudergem

SP.A en CD&V en onafhankelijken trekken samen naar de kiezer in Oudergem

© SAMEN
| Dirk Hoornaert, lijsttrekker van SAMEN en schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden.

SP.A, CD&V en een aantal onafhankelijke kandidaten trekken opnieuw onder de naam ‘SAMEN’ naar de kiezer in Oudergem. Lijsttrekker is de Dirk Hoornaert, schepen van Nederlanstalige Aangelegenheden. Opvallend zijn ook de drie jonge kandidaten van nog geen 25.

SAMEN trok in 2006 voor het eerst onder die naam naar de kiezer, en bestaat uit een samenwerking tussen de CD&V, de SP.A en onafhankelijken. Open VLD kiest er dit jaar voor om met de Franstalige liberalen op een lijst te staan. Desalniettemin heeft SAMEN dit jaar 21 kandidaten, twee meer dan tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

Hoornaert, zelf lijsttrekker, is tevreden met het resultaat. “Het is een sterke ploeg, diepgeworteld in het hart van onze gemeente. Onze kandidaten staan voor ervaring en vernieuwing.” Hoornaert blikt tevreden terug op de voorbije legislatuur waarin constructief is meegewerkt aan het beleid. Op de tweede plaats komt Anne Van Asbroeck, die onder andere SP.A-minister was in de Vlaamse regering, en Brussels parlementslid. Ze is op dit moment voorzitter van Gemeenschapscentrum Den Dam.

De derde plaats is voor huidig OCMW-raadslid en CD&V-voorzitter Frederic Kubben (30), die juridisch adviseur is voor staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) en zijn strepen verdiende in het Oudergemse verenigingsleven. Opvallend is ook dat de vierde plaats op de lijst naar de Franstalige Marie-Christine Lahaye gaat, voormalig OCMW-voorzitter van Oudergem.

Jonge kandidaten

De lijst wordt geduwd door professor Jan Degryse (CD&V). Hij wordt voorafgegaan door drie geëngageerde jongeren die ervaring opdeden bij de Chiro en in jeugdhuizen: Laurien De Sutter (21), Eline Van Haver (19) en Kevin Carnier (21). Die laatste vervoegt zijn vader en grootvader Johan en André Carnier op de lijst, die beide al langer politiek actief zijn in Oudergem.

Aan het programma wordt nog volop gewerkt, maar Hoornaert kan alvast vertellen dat de waarden van de partij ongewijzigd blijven. SAMEN zet zich in voor ondernemerschap, participatie en leefbaarheid, met oog voor de Nederlandstalige inwoner van Oudergem.

Hoornaert geeft tot slot nog mee dat de populaire burgemeester Didier Gosuin (Défi) zich al positief heeft uitgesproken om na de verkiezingen opnieuw met SAMEN aan boord van de meerderheid te halen, indien de partij daarvoor voldoende stemmen krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?