— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Sluit onafhankelijke Mahinur Özdemir aan bij de PS?

© Twitter
| Mahinur Özdemir

De PS probeert Mahinur Özdemir te strikken voor de gemeenteraadsverkiezingen in Schaarbeek. Dat schrijft L'Echo. Özdemir zetelt al een tijdje als onafhankelijke in de gemeenteraad van Schaarbeek en het Brussels parlement.

Eind 2015 werd Özdemir door de CDH uit de partij gezet. Ze weigerde de Armeense genocide te erkennen. Die houding was in strijd met de waarden die de centristen willen uitdragen, klonk het. Voor veel Belgo-Turken ligt de erkenning gevoelig.

Özdemir, steevast met hoofddoek, zette haar politieke carrière voort als onafhankelijke. Bij CDH krijgt ze geen kans meer, maar andere partijen zouden het parlementslid maar al te graag aan zich binden.

Özdemir, dochter van een supermarktuitbater, is een graag geziene figuur in de Turkse gemeenschap van Schaarbeek. Ze is in Brussel goed voor drieduizend stemmen. In 2014 was ze de vijfde populairste CDH'er in het Brussels parlement.

Volgens L'Echo voert de PS momenteel informele gesprekken met Özdemir in het licht van de nakende verkiezingen. Na het plotse vertrek van Laurette Onkelinx en haar kabinetchef Yves Goldstein uit de Schaarbeekse gemeenteraad, kunnen de Franstalige socialisten best een extra stemmenkanon gebruiken.

Özdemir kijkt de kat uit de boom. In een reactie aan L'Echo laat ze weten dat er nog geen formeel voorstel op tafel ligt. De politica staat ook open voor gesprekken met andere partijen. "Maar eerlijk, ik weet totaal niet of ik na 2019 nog aan politiek zal doen", aldus Özdemir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?