— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Dirk Berckmans stapt uit meerderheid Molenbeek

Dirk Berckmans (midden) is niet opgezet met de beslissing van Lakhloufi (rechts) om op de Lijst van de Burgemeester te staan.

Dirk Berckmans stapt uit de Molenbeekse meerderheid. Zijn beslissing komt er na interne strubbelingen in zijn partij Gemeentebelangen-Groupe d'Intérêt Communal (GGB-GIC). Hij laat ook weten dat hij niet tevreden is met de werking van de meerderheid.

Berckmans verliet in 2014 de N-VA om samen met Youssef Lakhloufi (ex-CDH) het tweetalige Gemeentebelangen-Groupe d'Intérêt Communal op te richten. De groep stapte in 2015 in de Molenbeekse meerderheid. Nu verlaat Berckmans dus de meerderheid, om opnieuw naar de oppositiebank te gaan.

'Opportunisme en hunker naar macht'

Berckmans ergert zich in de eerste plaats aan het feit dat mede-oprichter Lakhloufi de afspraak om een lokale lijst op te richten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zou opblazen. “Toen we met de groep startten, was het plan om zelf een lokale lijst op te richten,” zegt Berckmans aan BRUZZ. Volgens hem heeft Lakhloufi beslist om, tegen de afspraken in, op de Lijst van de Burgemeester te staan. Berckmans heeft het over “opportunistisch gedrag en hunker naar macht.” Lakhloufi heeft evenwel nog niet bevestigd dat hij inderdaad op de Lijst van de Burgemeester zal staan.

Naast interne problemen heeft Berckmans het ook over moeilijkheden binnen de meerderheid (MR, CDH, Ecolo-Groen, Open VLD en CD&V), maar wil hij nog niet ingaan op specifieke dossiers.

Oppositie

Berckmans wil nog niet meedelen wat zijn plannen zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar laat weten dat “het plan van GGB-GIC om met een eigen lijst op te komen nog steeds op tafel ligt.” Verder deelt hij mee dat hij "ook in de toekomst, in het kader van mijn mandaat als gemeenteraadslid, een constructieve oppositie blijven voeren waarbij ik elk dossier op zijn merites zal beoordelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?