| De partij in tempore non suspecto, met Youssef Lakhloufi (rechts) en Dirk Berckmans (midden).

Gemeentebelangen presenteert lijst in Molenbeek

SN
© BRUZZ
21/06/2018

Na een hobbelig parcours trekt Gemeentebelangen met frisse gezichten naar de kiezer. De partij wil vooral de breuklijnen in Sint-Jans-Molenbeek overstijgen.

Het is een woelig jaar geweest voor de tweetalige partij Groep Gemeentebelangen – Groupe d’Intérêt Communal (GBB-GIC) in Molenbeek. In januari verliet medeoprichter Youssef Lakhloufi de GGB om een nieuwe partij op te richten, nog iets later verhuisde hij naar Vorst. Ex-N-VA'er Dirk Berckmans, de andere medeoprichter, besliste daarop om uit de meerderheid te stappen.

De GGB presenteert nu frisse gezichten aan de Molenbeekse kiezer. Stichter Dirk Berckmans staat weliswaar op één, maar de volgende drie plaatsen worden ingenomen door namen van diverse origine. Geen van hen heeft politieke ervaring. “Het zijn mensen die ik persoonlijk ken via voetbalclub RWDM, ik zet niet om het even wie op de lijst,” zegt Berckmans.

Nummer twee Lamya Aroud is beheerder van een medisch centrum, en oefende al verschillende (sociale) jobs uit in de gemeente. Abdelmounim ofte ‘MouniM’ Chafik, voormalig leraar wiskunde en coördinator van buurthuizen, neemt de derde plaats in. Vierde plaats gaat naar Rachid Mokaata, parkeerinspecteur en betrokken bij de omkadering van voetbalclub RWDM.

Ramptoeristen

‘Samenleven in Molenbeek bevorderen’ is het hoofddoel van deze lijst. “De breuklijnen tussen de verschillende gemeenschapen en taalgroepen zijn groot. Wij willen de sociale cohesie verbeteren, te beginnen met politici die representatief zijn voor de Molenbeekse bevolking,” aldus Berckmans.

De partij wil ook inzetten op een gemeentelijke toeristische dienst. “Nu komen er te veel ramptoeristen naar het huis van Salah Abdeslam kijken. Wij willen een eerlijker beeld van Molenbeek tonen.” En ook tweetaligheid is een speerpunt. “Met het gemeentelijk onderwijs willen we daarop inzetten. Maar daar werk ik nog een analyse over uit,” belooft Berckmans.

Binnenkort volgt de volledige lijst en een verder uitwerking van de programmapunten.

Dirk Berckmans verkiezingen 2018

| Dirk Berckmans trekt de lijst van Groep Gemeentebelangen in Sint-Jans-Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Kiest 2018: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Gemeentebelangen , Dirk Berckmans , Lamya Aroud , Abdelmounim Chafik , Rachid Mokaata

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni