— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Partij Gemeentebelangen gooit handdoek in de ring in Molenbeek

© Gemeentebelangen-Groupe d'interit communal
| De kopstukken van de tweetalige partij Gemeentebelangen in Molenbeek raakten het oneens met elkaar.

De partij Gemeentebelangen-Groupe d'interet communal (GGB-GIC) zal zich dan toch niet verkiesbaar stellen in Sint-Jans-Molenbeek. De tweetalige lijst rond kopstuk Dirk Berckmans (ex-N-VA) trekt zich na een intern dispuut terug uit de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

Berckmans maakte die drastische beslissing zelf, nadat twee van zijn vier kandidaten zich hadden teruggetrokken. La Capitale vernam dat Lamya Araoud en Rachid Mokataa, respectievelijk tweede en derde op Berckmans' lijst, de handdoek in de ring gooiden.

"Zelfs op kleine schaal blijkt het moeilijk om de democratie te respecteren", aldus Araoud en Mokataa op Facebook. "Het is moeilijk om samen te werken met personen wiens ego te veel plaats inneemt in de beslissingen en de debatten. Zulke personen stroken niet met onze waarden."

"De beslissing om geen lijst GGB-GIC in te dienen heb ik na rijp beraad en in alle sereniteit genomen. Het is één van de beste beslissingen die ik gedurende de voorbije jaren heb genomen", schrijft Berckmans in een reactie aan BRUZZ. Van verdere commentaar onthoudt hij zich. "De pagina is omgedraaid."

De aankondiging op de Facebookpagina van de partij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?