Rahali werd na domicilieproblemen geschrapt als gemeenteraadslid in Molenbeek, maar kreeg zijn zitje via het gerecht terug.

Hassan Rahali komt in Molenbeek op met eigen tweetalige lijst

TDN
© BRUZZ
31/07/2018

Hassan Rahali komt in oktober op bij de verkiezingen in Molenbeek met een eigen tweetalige verkiezingslijst. De Molenbeekse politicus stapte eind april uit de SP.A.

logo Brussel Kiest 2018

Rahali zal in Molenbeek de tweetalige burgerlijst 'Acting Citizens Together', kortweg Act, lanceren. Dat schrijven La Dernière Heure en La Capitale dinsdag. Vrijdag stelt hij de lijst voor.

Rahali haalde in september 2017 het nieuws toen hij werd geschrapt als inwoner van Sint-Jans-Molenbeek na vier negatieve domicilierapporten van de politie. Daardoor werd Rahali ook verwijderd uit de Molenbeekse gemeenteraad, maar via justitie won hij zijn zitje terug.

Eind april stapte Rahali op bij de SP.A uit onvrede met het beleid dat de socialisten voerden. Hij ging door als onafhankelijke in de gemeenteraad. Drie maanden later komt de politicus nu opnieuw aan de oppervlakte met zijn burgerlijst Act.

"Om het hoofd te bieden aan de onkunde van de traditionele politieke partijen is er nood aan nieuw bloed", zegt Rahali aan La DH. "Dat is een tweetalige burgerbeweging die staat voor vernieuwing, verandering en samenwerking met de burgers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Kiest 2018: Sint-Jans-Molenbeek , Brussel Kiest 2018 , Politiek , Hassan Rahali , SP.A , gemeenteraadsverkiezingen 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni