— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Lambrechts-Woluwe

MR-gemeenteraadslid loopt over naar lijst Maingain

© Photonews
| Olivier Maingain, burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe.

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain, heeft zijn lijst voorgesteld. Opvallend: oppositielid Julie Van Goidsenhoven-Bolle verlaat de MR en vervoegt de lijst van de Défi-burgemeester.

Eerder noemde Julie Van Goidsenhoven-Bolle het huidige bestuur nog ‘ongeïnspireerd’. “Het bestuur doet alleen het strikt noodzakelijke, maar denkt niet verder na," zei ze tegen BRUZZ tijdens de Ronde van Brussel.

Dat lijkt Maingain te hebben gehoord, want ze mag laten zien hoe het dan beter kan. Die keuze is opvallend, want sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen trekken Défi, de partij van Olivier Maingain, en MR niet meer samen naar de kiezer.

Van Goidsenhoven-Bolle's keuze om haar partij te verlaten, zou ook kunnen te maken kunnen hebben met de stoelendans bij MR. Aanvankelijk zou zij in februari de plaats van Boris Dilliès (MR) overnemen in het Brussels Parlement vanwege diens burgemeesterspost in Ukkel. Uiteindelijk bleek David Weytsman (MR) het zitje van Dilliès mocht innemen, nadat hij zijn schepen-ambt in Brussel-Stad had overgedragen aan partijgenoot Clémentine Barzin.

14 nieuwe kandidaten

Verder staan er 37 kandidaten op de lijst, waaronder iets meer vrouwen dan mannen (19 vrouwen, en 18 mannen). Ook staan er een aantal relatief jonge kandidaten op de lijst. De jongste kandidaat is 21, daarna volgen kandidaten van onder de dertig, en acht kandidaten zijn onder de 36 jaar.

Er staan 14 nieuwe kandidaten ten opzichte van de vorige verkiezingen, waaronder Jacques Melin, een cardioloog en oud-rector aan de UCL en Charles Six, die in burgercomités onder andere al pleitte tegen geluidsoverlast van vliegtuigen.

Maingain wil tijdens de volgende bestuursperiode onder andere een nieuwe eco-buurt ontwikkelen. Er zouden ook twee nieuwe scholen komen en een crèche met zestig plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?